donderdag 28 oktober 2010

Simulator, San diego, first actual, Tucson én goed nieuws .....

Oké. Zoals te zien is aan de titel heb ik de afgelopen tijd veel leuke dingen gedaan, 'n hoop mee gemaakt en uiteraard veel gevlogen!

Laten we beginnen bij 't begin. Midden/eind september ben ik begonnen op de diamond 40 simulator. Dit om de procedure's/checklisten etc etc. te leren kennen voordat je actual (= in het 'echie' vliegen) gaat. Erg leuk om over te schakelen van cockpit en zo weer allerlei nieuwe dingen te leren! In totaal moest ik 16 sessie's vliegen voordat er weer écht gevlogen ging worden! Even ter illustratie: Je simt 4x per week dus stond er 1 maand simmen op 't programma. Moet eerlijk zeggen, na 6x simmen wil je toch écht wel weer graag écht vliegen hoor haha! In de 3e week van het simprogramma had m'n instructeur 2 extra dagen vrijgenomen, ik had dus 4 dagen vrij. 2 huisgenoten (michel en dennis) waren ook vrij en vroegen of ik misschien had in een roadtrip San diego! Nou, waarom niet?! dacht ik .. Wij dezelfde dag nog een huurauto + kaarten van arizona en california geregeld en de volgende dag vroeg in de ochtend weg gereden richting San diego. Ik kan er zo 3 A4'tjes over vol schrijven, maar dat ga ik niet doen, vertel alles wel zodra ik terug ben ;). Een foto zegt meer dan 1000 woorden, dussss.. Een korte samenvatting van 3 dagen San diego met wat foto's:

-> Lekker ontbijten aan 't strand
-> Surfen en de koude pacific ocean (heeeel koud) induiken
-> Balletje trappen op 't strand
-> Naar de USS midway (groot vliegdekschip met marinevliegtuigen) gegaan
-> 's Avonds - wederom aan 't strand - lekker uiteten geweest
-> etc etc etc.













1,5 week na San diego besloten we een dagtripje te doen naar Tucson. Een stadje 200 mijl ten zuidoosten van Phoenix. Hier is onder andere een 'airplane graveyard' te vinden, waar allemaal oude - vooral luchtmacht - toestellen staan. Deze keer met Mats, guido en ben op roadtrip. Na de airplane graveyard zijn we gaan lunchen in Tucson downton, beetje aan sightseeing gedaan en daarna terug getourd richting PHX! Again, wat foto's:








Oke. Na al die vakantiekiekjes van San diego en Tucson 'back to business', ben na Tucson weer vrolijk door gegaan met simmen! 21 oktober was de dag dat ik voor 't eerst actual mocht! Heel lekker om na 1 lange maand simmen, de PK's tijdens takeoff, de G-krachten in een bocht en de touch down tijdens landing te voelen!

Hieronder wat foto's - gemaakt door flightmate Mats in de backseat - van die 1e actual vlucht:





Sinds die actual vlucht hebben Mats en ik (we vliegen vrijwel elke vlucht samen omdat we gelijk lopen en bij dezelfde instructeur zitten) veel gevlogen. We worden vaak ingedeeld dus da's helemaal prima! Sommige jongens in onze klas vliegen 'n stuk minder doordat er simpelweg te veel studenten ten opzichte van instructeurs zijn. Afgelopen week was er dan ook een gerucht dat wij 1 maand terug naar nederland zouden gaan, om zo de drukte te ontwijken .. Deze week was meneer Elbrink (directeur vd NLS) in Phoenix en tijdens een meeting met de klassenoudste werd bevestigd dat we 'n maandje terug naar huis gaan. 3 december tot en met 3 januari! Super relaxed om met de feestdagen thuis te zijn! Zo ontlopen we de drukte en kunnen we na deze maand snel de training vervolgen!

Voor de komende weken: (waarschijnlijk én hopelijk) veeeeel vliegen en leuke tripjes maken op de diamond40, beetje aan 't kleurtje werken (tsja, nu we te horen gekregen hebben dat we terug gaan moet er gezont worden :p) en uitkijken naar de feestdagen IN NEDERLAND! Zodra er wat leuks te vertellen is verschijnt er een nieuw berichtje hier ;) .....

Groetjes / kusjes / knuffel vanuit amerika!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten